Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κρέμα καραμελέ
  • Η διατροφική αξία του αβγού

Κουλουράκια πασχαλινά

Κουλουράκια Πασχαλινά

Παραδοσιακή συνταγή για τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα!

pasxalina_koulourakiaΥλικά που θα χρειαστούμε για Κουλουράκια Πασχαλινά

  • 1 1/4 κιλού αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 8 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλακτος
  • 3 βανίλιες
  • 3 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία
  • γάλα [όσο πάρει η ζύμη]

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στη μέση κάνουμε μια λακουβίτσα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και έπειτα το ρίχνουμε στη λακούβα.

Αφήνουμε να περάσουν μερικά λεπτά ώστε να κρυώσει και με τις παλάμες μας τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι καλά.

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά και τα ασπράδια χωριστά τα χτυπάμε σε μαρέγκα.

Κάνουμε πάλι μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνουμε τους κρόκους, τα ασπράδια και λίγο γάλα χλιαρό [1 φλιτζανάκι του καφέ] στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία.

Ρίχνουμε τις βανίλιες και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε τα Πασχαλινά κουλουράκια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο.

Αλείφουμε τα Πασχαλινά κουλουράκια με αβγό και τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 496 times, 1 visits today)
  • Αλμυρή κολοκυθόπιτα
  • Γαριδοπίλαφο
  • Πάστα ελιάς πικάντικη
  • Στριφτή ταχινόπιτα
Υλικά