Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πουτίγκα σοκολάτας
  • Νηστίσιμο παγωτό φράουλα

Παραδοσιακά σαραγλί

Παραδοσιακά σαραγλί

paradosiaka-saragliΥλικά που θα χρειαστούμε για Παραδοσιακά σαραγλί:

  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 400 γραμμάρια καρύδια χοντροτριμμένα
  • 250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη

Για το σιρόπι

  • 300 ml νερό
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη κανέλα, τη ζάχαρη και το καρύδι.

Βουτυρώνουμε ένα φύλλο και στο κέντρο κάθε φύλλου, κατά μήκος, βάζουμε λίγο από τη γέμιση.

Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και τυλίγουμε σε ρολό. Σουρώνουμε από τις άκρες προς το κέντρο.

Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο τα ρολά κομμένα σε τρία ίσα κομμάτια. Τα τοποθετούμε κολλητά το ένα με το άλλο χωρίς κενά. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια τους.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα για 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει.

Περιχύνουμε το σαραγλί αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.

Αφήνουμε να σταθεί και να πιει το σιρόπι.

Μόλις κρυώσει το Παραδοσιακά σαραγλί είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 426 times, 1 visits today)
  • Καραμελωμένες θεϊκές πατάτες φούρνου
  • Νηστίσιμα μεθυσμένα με σιρόπι και ινδοκάρυδο
  • Μοσχάρι γκούλας
  • Κέικ σοκολάτας με άρωμα εσπρέσο
Υλικά