Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Καλαμαράκια κοκκινιστά
  • Κασερόπιτα Θρακιώτικη

Παντεσπάνι για κορμούς [λυγίζει και δεν σπάει]

Παντεσπάνι για κορμούς [λυγίζει και δεν σπάει]

pantespani-gia-kormous-ligizei-kai-den-spaeiΥλικά που θα χρειαστούμε για Παντεσπάνι για κορμούς [λυγίζει και δεν σπάει]:

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια αλεύρι
  • 20 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 8 κρόκοι αβγού
  • 4 ασπράδια αβγού

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ βάζουμε 8 κρόκους αβγού και τα 50 από τα 100 γραμμάρια ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ, στη μεγάλη σκάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει.

Σε δεύτερο μπολ βάζουμε τα 4 ασπράδια χτυπάμε στη μεγάλη σκάλα του μίξερ για να κάνουμε μαρέγκα, όσο χτυπάμε ρίχνουμε λίγη λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το δεύτερο μπολ στο πρώτο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Με ένα κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά, δεν το χτυπάμε.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα και απλώνουμε με τη σπάτουλα.

Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.

Το παντεσπάνι για κορμούς είναι έτοιμο!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 308 times, 1 visits today)
  • Πως βάφουμε τα πασχαλινά αβγά
  • Τορτελίνια με σάλτσα μπολονέζ
  • Βασική ζύμη για λαχταριστές κρέπες
  • Σάλτσα μπάρπεκιου [Barbecue sauce]
Υλικά