Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Αλμυρό κέικ με κοτόπουλο
  • Νηστίσιμο παγωτό φράουλα

Εύκολη συνταγή για παντεσπάνι

Εύκολη συνταγή για παντεσπάνι

pantespani-eukolo-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Εύκολη συνταγή για παντεσπάνι

  • 4 ασπράδια αβγών
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 7 κουτάλια της σούπας γεμάτες [βουναλάκι] αλεύρι
  • 5 κουτάλια της σούπας γεμάτες [βουναλάκι] ζάχαρη
  • 1/2 φλιντζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο ξίσμα πορτοκαλιού ή μισή βανίλια
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε αργά μέχρι να ενωθούν.

Στο φλιτζάνι με το χυμό, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα πιρουνάκι να αφρίσει καλά.

Προσθέτουμε αργά στο μείγμα, λίγο λίγο για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μόνο όσο χρειάζεται για να ανακατευτούν τα υλικά και να γίνει χυλός.

Βάζουμε το μείγμα μας σε μια στρόγγυλη φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Ελέγχουμε συνεχώς γιατί φουσκώνει γρήγορα. Με ένα ξυλάκι ή μαχαίρι ελέγχουμε αν έχει γίνει. Τρυπάμε μέχρι τέρμα με το ξυλάκι ή το μαχαίρι, αν το βγάλουμε και είναι καθαρό είναι έτοιμο το παντεσπάνι μας.

Αυτή η συνταγή είναι για ένα μικρό παντεσπάνι και βγάζει τρεις λεπτούς πάτους.

Για πυρέξ κάνουμε τη διπλή δόση.

Αν θέλουμε μπορούμε να σιροπιάσουμε το παντεσπάνι μας βρέχοντας το με αναλογία 1 κούπα ζάχαρη , 1 κούπα νερό και λίγο χυμό λεμόνι.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 393 times, 1 visits today)
  • Εύκολο κέικ χωρίς γάλα, βούτυρο και αβγά
  • Πίτα με φέτα, μέλι και σουσάμι
  • Κροκέτες με τόφου και λιναρόσπορο
  • Παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά
Υλικά