Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Νόστιμη Μπεσαμέλ…
  • Νηστίσιμα σιροπιαστά ροξάκια

Ωτία

Ωτία – Παραδοσιακή Ποντιακή Συνταγή

otia-pontiaki-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Ωτία: [για περίπου 30 κομμάτια]

  • 5 αβγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλεύρι όσο πάρει (λίγο λιγότερο από κιλό)

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Έπειτα βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να ‘χουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην μας κολλάει στα χέρια. Βρέχουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο κατά το ζύμωμα για να μην κολλάει.

Ανοίγουμε φύλλο με πάχος ένα δάχτυλο και κόβουμε σε σχήμα ρόμβου.

Ανοίγουμε στη μέση του κάθε ρόμβου μια τρυπούλα, παίρνουμε την μια άκρη και την περνάμε μέσα στη τρυπούλα ώστε το σχήμα που θα βγει θα μοιάζει με ωτί, δηλαδή αυτί.

Τηγανίζουμε τα ωτία μας σε καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε έπειτα τη φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Μπορείτε να σερβίρετε τα ωτία και με μέλι.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 266 times, 1 visits today)
  • Σάλτσα μπολοναίζ [bolognaise]
  • Στριφτή κιμαδόπιτα
  • Σοκολατόπιτα με φυστικοβούτυρο
  • Κέικ ταψιού με γέμιση κρέμα
Υλικά