Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σπιτική νηστίσιμη μπουγάτσα κρέμα
  • Γαλακτομπούρεκο

Νόστιμη Μπεσαμέλ…

Μπεσαμέλ..η “νόστιμη” βοήθεια της γαλλικής κουζίνας στα ελληνικά πιάτα..

nostimi-besamel-Συνταγή του Ν. Τσελεμεντε

Υλικά που θα χρειαστούμε για μπεσαμέλ:

  • 7 κ.σ. κορν φλάουερ ή αλεύρι
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο [προαιρετικά]
  • 3 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα ή μια σπάτουλα μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο.

Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ενώ ανακατεύουμε προσέχοντας να μην μας σβολιάσει το αλεύρι. Πρέπει να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ¨δέσει” η κρέμα μας.

Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε τα ελαφρώς χτυπημένα αβγά στην κρέμα μόλις μισοκρυώσει και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να ενσωματωθούν αμέσως με το μείγμα. Η μπεσαμέλ μας πρέπει να είναι λεία

Ανάλογα με τη χρήση της μπεσαμέλ πρέπει να αλλάζει η πυκνότητά της ως εξής: α] αραιή για σάλτσες ή σούπες β] μέτρια δηλ. κανονική για παστίτσιο μουσακά, τυρόπιτες κ.λ.π. γ] πυκνή για μπουρεκάκια, κροκέτες.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 127 times, 2 visits today)
  • Ταραμοσαλάτα
  • Ρυζοκεφτέδες
  • Γαριδοπίλαφο
  • Κέικ με Ferrero Rocher
Υλικά