Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ
  • Πιροσκί με κιμά

Νηστίσιμο Χταποδάκι γιαχνί με πατάτες

nistisimo_xtapodaki_giaxni_me_patatesΝηστίσιμο Χταποδάκι γιαχνί με πατάτες

Υλικά που θα χρειαστούμε για Νηστίσιμο Χταποδάκι γιαχνί με πατάτες

  • 1 χταπόδι 3 κιλά περίπου
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 450 ml. κρασί κόκκινο ξηρό
  • 500 γραμμάρια Pummaro για κοκκινιστά
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι της κούπας θυμάρι
  • ½ κουταλάκι της κούπας ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι και τις πατάτες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χταπόδι, τα μπαχαρικά, το κρασί, τα λαχανικά και σιγοβράζουμε με το νερό που θα βγάλει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Μόλις βράσει καλά, βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομματάκια.

Σουρώνουμε την σάλτσα σε μια άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το πουμαρό, το ελαιόλαδο μισό λίτρο βραστό νερό χλιαρό, βράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να γίνουν οι πατάτες.

Ρίχνουμε το χταπόδι στη σάλτσα και βράζουμε για ακόμη 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 149 times, 1 visits today)
  • Εύκολη σαλάτα iceberg
  • Εύκολες καριόκες
  • Vegan και vegetarian: Είναι το ίδιο πράγμα ή κάτι διαφορετικό;
  • Νέα στοιχεία για τη σχέση του ελληνικού καφέ με την καρδιά
Υλικά