Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Τα φρούτα μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο
  • Muffin Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού

Νηστίσιμα σιροπιαστά ροξάκια

Συνταγή για Νηστίσιμα σιροπιαστά ροξάκια

nistisima-roksakia-siropiasta-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Νηστίσιμα σιροπιαστά ροξάκια

  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 χ 500 γραμμάρια πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γραμμάρια κακάο
  • 3 βανίλιες
  • λίγο κονιάκ

Για το Σιρόπι:

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού γεμάτες ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό , όχι τελείως γεμάτα

Εκτέλεση συνταγής:

Στο χλιαρό νερό, ρίχνουμε τα δύο φακελάκια μαγιά, το κονιάκ , το ελαιόλαδο, τις βανίλιες και το ένα πακέτο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά, θέλουμε να βγει ένα πηχτός χυλός.

Χωρίζουμε το χυλό σε δύο μπολ, στο ένα προσθέτουμε 100 γραμμάρια κακάο και ανακατεύουμε. Στο δεύτερο μπολ βάζουμε και το δεύτερο πακέτο αλεύρι.

Ανοίγουμε την άσπρη ζύμη σε ένα μεγάλο μακρόστενο φύλλο. Σχηματίζουμε ένα κορδόνι με τη σοκολατένια ζύμη και το τοποθετούμε στο μακρόστενο φύλλο μας. Τυλίγουμε σιγά σιγά τη ζύμη μας και κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστών.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα πιέζουμε. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Φτιάχνουμε το σιρόπι και τα σιροπιάζουμε όσο είναι ζεστά.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 2.510 times, 1 visits today)
  • Σαλάτα με γαρίδες
  • Πως αποστειρώνουμε τα βάζα;
  • Κέικ σοκολάτας με λευκό γλάσο
  • Κουλουράκια πλεξούδες με κανέλα και πορτοκάλι
Υλικά