Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πασχαλινά τσουρέκια
  • Μικρά μυστικά για τις πιπεριές

Νηστίσιμα πουγκάκια μήλου

Νηστίσιμα πουγκάκια μήλου

nistisima-pougakia-gemisi-milouΥλικά που θα χρειαστούμε για Νηστίσιμα πουγκάκια μήλου

Για τη ζύμη:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

Για τη γέμιση:

  • 2 μεγάλα μήλα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε σε λίγο ζεστό νερό με κονιάκ τις σταφίδες να μαλακώσουν.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τε λίγο νερό τα κομματιασμένα μήλα με 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Μόλις τραβήξουν το νερό, ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ρουφήξουν τα ζουμιά τους.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη, το γαρύφαλλο, τη κανέλα και σοτάρουμε για λίγο.

Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε 1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 15 λεπτά για να αφρίσει καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι,.Μόλις αφρίσει το προηγούμενο μείγμα μας, το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μείγμα με το ταχίνι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλευράκι ή νεράκι χλιαρό, ανάλογα.

Παίρνουμε μια μπαλίτσα από τη ζύμη μας, όσο ένα μανταρίνι και το αναμιγνύουμε με 4 κουταλιές της σούπας κακάο για να κάνουμε τα κορδονάκια μας, τα αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 45 περίπου λεπτά σκεπασμένη, σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν φουσκώσει, τη ζυμώνουμε ελαφρά και τη χωρίζουμε σε μπαλάκια, σε μέγεθος μανταρινιού. Κάνουμε πιτάκια στρόγγυλα με κάθε ένα μπαλάκι.

Τη ζύμη με το κακάο την πλάθουμε λεπτά κορδονάκια.

Σε κάθε πιτάκι βάζουμε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση. Πιάνουμε τις άκρες και κάνουμε πουγκάκι, “δένουμε¨ χαλαρά με το κορδονάκι και πιέζουμε την ένωση για να κολλήσει.

Αλείφουμε τα πουγκάκια με λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 277 times, 1 visits today)
  • Eggnog: Το κοκτέιλ των Χριστουγέννων!
  • Ωμέγα 3 λιπαρά -Ένας σύμμαχος για την υγεία μας!
  • Τρουφάκια σοκολάτας με 2 υλικά
  • Μικρά μυστικά για τον μπακαλιάρο
Υλικά