Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ρολά κανέλας από Σουηδία
  • Kushari [Αιγυπτιακό πιάτο]

Νηστίσιμα καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

nistisima_kalamarakia_me_kofto_makaronakiΝηστίσιμα καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά που θα χρειαστούμε για Νηστίσιμα καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

  • 2 κιλά καλαμαράκια
  • ½ κιλό κοφτό μακαρανονάκι
  • 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι της κούπας θυμάρι
  • ½ κουταλάκι της κούπας ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά, το κρασί, τα λαχανικά και σιγοβράζουμε με το νερό που θα βγάλει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Μόλις βράσουν καλά, βγάζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα καλαμαράκια και βγάζουμε 800 γραμμάρια από τον ζωμό και τον ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα μαζί με το πουμαρό και το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 20 λεπτά.

Όταν το μακαρονάκι γίνει αλ ντεντε προσθέτουμε τα καλαμαράκια και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 238 times, 1 visits today)
  • Παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά
  • Μεξικάνικα τορτίγιας
  • Τσουρέκι πολίτικο
  • Πεϊνιρλί ποντιακά
Υλικά