Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαρούλι
  • Χανιώτικη Στάκα

Muffin Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού

Muffin Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού

Ποτέ άλλοτε το muffin δεν είχε πιο μεσογειακό και ελληνικό ταμπεραμέντο!

muffin-xalva-me-glaso-taxiniouΥλικά που θα χρειαστούμε για Muffin Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού:

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 220 ml χυμό πορτοκάλι
  • 40 ml κονιάκ
  • 200 γραμμάρια Χαλβά
  • 100 γραμμάρια καρύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι σόδα

Γλάσο Ταχινιού:

  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 500 γραμμάριαταχιταχι Ταχίνι

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε τη ζάχαρη, το χαλβά και το σησαμέλαιο μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι, το αλεύρι με τη σόδα και το κανελογαρύφαλο. Ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε τα καρύδια αλευρωμένα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για Muffin και μοιράζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στους 170-180 βαθμούς.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και κάνουμε το σιρόπι.

Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Βουτάμε τα Muffin στον γλάσο ταχινιού και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα Muffin Χαλβά με Γλάσο Ταχινιού είναι έτοιμα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 166 times, 1 visits today)
  • Γαλακτομπούρεκο με κορν φλέικς
  • Λυχναράκια
  • Μαρμελάδα Μανταρίνι
  • Αρνάκι γεμιστό
Υλικά