Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κανταΐφι
  • Νέα στοιχεία για τη σχέση του ελληνικού καφέ με την καρδιά

Μοσχάρι γκούλας

Μοσχάρι γκούλας, το γνωστότερο πιάτο της Ουγγαρίας

mosxari-goulas-ougaria-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Μοσχάρι γκούλας

  • 600 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φέτες μπέικον
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 250 γραμμάρια πατάτες σε κύβους
  • ½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 250 γραμμάρια κόκκινο κρασί
  • 750 γραμμάρια ζωμό βοδινού

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον με λάδι. Προσθέτουμε την πάπρικα και το κρέας, το ροδίζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το ξύδι, το κρασί και το ζωμό, ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και το καγιέν.

Μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι για άλλη μισή ώρα.

Σερβίρεται ζεστό.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 172 times, 1 visits today)
  • Πασχαλινή παραδοσιακή μαγειρίτσα
  • Κέικ σοκολάτας διαίτης και νηστίσιμο
  • Στριφτή ταχινόπιτα
  • Amaretto Mochaccino
Υλικά