Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κουλουράκια πλεξούδες με κανέλα και πορτοκάλι
  • Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι

Μιλφέιγ με χαλβά

Μιλφέιγ με χαλβά

milfeig-me-xalvaΥλικά που θα χρειαστούμε για Μιλφέιγ με χαλβά:

  • 250 γραμμάρια Χαλβά με αμύγδαλα
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλάκια λικέρ Τία Μαρία
  • 350 γραμμάρια φύλλο σφολιάτα (κατεψυγμένο 32 Χ 42 εκ.) σε θερμοκρασία δωματίου
  • Λιωμένο βούτυρο για το ταψί
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε 3 λωρίδες ίσες.

Αλείφουμε με βούτυρο το ταψάκι και τοποθετούμε τις λωρίδες. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι προς το κέντρο του φύλλου, όχι στις άκρες.

ψήνουμε τις λωρίδες για 10-12 λεπτά.

Λιώνουμε τον χαλβά στο μπλέντερ.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.

Ανακατεύουμε καλά τη σαντιγί με τον χαλβά και το λικέρ.

Μόλις βγει η σφολιάτα, αλείφουμε το ένα φύλλο με τον χαλβά, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και αλείφουμε και αυτό με χαλβά.

Τρίβουμε την τελευταία σφολιάτα και σκεπάζουμε το μιλφέιγ με τα τρίμματα.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Το μιλφέιγ με χαλβά είναι έτοιμο!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 276 times, 1 visits today)
  • Φακές πικάντικες
  • Μυδοπίλαφο
  • Κρέμα ζαχαροπλαστικής [Παρλιάρου]
  • Cuban Mojito
Υλικά