Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Smoothie ακτινίδιο
  • Πιροσκί με κιμά

Μικρά μυστικά για τις πιπεριές

Ο Αύγουστος είναι η εποχή που στις λαϊκές βρίσκουμε πιπεριές σε φτηνή τιμή έως και τζάμπα. Ας δούμε λίγες ιδέες για την συντήρησή τους για το χειμώνα.

mikra-mistika-gia-tis-piperiesΠιπεριές για γεμιστά

Τις πλένουμε, κόβουμε το καπάκι κατα 2/3 για να πλύνουμε και εσωτερικά τις πιπεριές και τις βάζουμε σε σακουλάκι και στην κατάψυξη. Οταν ειναι να τις μαγειρέψουμε δεν τις ξεπαγώνουμε. Τις αφήνουμε ένα τέταρτο και τις γεμίζουμε κανονικά με την γέμιση της αρεσκείας μας.

Όλων των ειδών τις πιπεριές

…μπορούμε να τις κοψουμε κομμάτια να τις βάλουμε στο φούρνο με λάδι. Τις ανακατεύουμε πού και πού. Έτσι γίνονται σαν τηγανιτές. Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κάνουμε πακέτο για την κατάψυξη. Τις χρησιμοποιούμε για σάλτσες με μακαρόνια. Τις βάζουμε κατευθείαν στο κατσαρολάκι με σάλτσα, νεράκι και μπαχαρικά της αρεσκείας μας και η σάλτσα ετοιμη!

Σάλτσα με πιπεριές

Σοτάρουμε κρεμμύδια και ψιλοκομμένες πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε ντομάτες που τις έχουμε πολτοποιήσει, αλατάκι και δυόσμο. Αφήνουμε να βράσει καλά η σάλτσα μας και να πήξει. Μόλις είναι έτοιμη, όπως είναι καυτη, την αδειάζουμε και καθαρά βάζα και κλείνουμε με καινούρια καπάκια. Γυρίζουμε ανάποδα το βάζο κουναμε ελαφρως και αφηνουμε να κρυώσουν ανάποδα.

Πιπεριές στα κάρβουνα

Εκτός από τις υπέροχες πιπεριές Φλωρίνης που είναι εκλεκτός μεζές, μπορούμε να ψήσουμε στα κάρβουνα και τις πιπεριές για γεμιστά. Τις ψήνουμε και τις κλείνουμε όπως είναι καυτές σε νάυλον σακούλα. Οταν κρυώσουν καθαρίζουμε απο τα φλούδια, και πακετάρουμε σε σακουλάκια κατάψυξης. Μπορούμε να έχουμε ψημμένες πιπεριές όλο τον χειμώνα με αυτό το τρόπο. Ξεπαγώνουμε και τις φτιάχνουμε με σκορδο, ξυδι, λαδι, μαιντανο. Είναι σαν να τις ψήσατε εκείνη την στιγμή.

Πιπεριές Φλωρίνης

Και οι πιπεριές Φλωρίνης γίνονται πολύ νόστιμες γεμιστές, με κιμά, ρύζι, μελιτζάνα τριμμένη, σκόρδο και ρίγανη. Είτε φρέσκιες είτε τις καταψύχουμε και τις γεμίζουμε όταν θέλουμε. Οι πιπεριές Φλωρίνης γίνονται και νόστιμες τουρσί!

Πιπεριές κέρατο

Μπορούμε να τηγανίσουμε πιπεριές κέρατο και μετά να ρίξουμε ντομάτες πολτοποιημένες, ρίγανη, κρεμμύδι τριμμένο και να τις αφήσουμε να βράσουν. Προσέχουμε ώστε η σάλτσα να μην είναι πάρα πολύ πηχτή. Γεμίζουμε τα καθαρά και αποστειρωμένα βάζα με τις πιπεριές με σάλτσα, κλείνουμε τα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

πηγη

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 142 times, 1 visits today)
  • Kinome Yaki [Ψητό ψάρι από Ιαπωνία]
  • Η ζάχαρη εξίσου επικίνδυνη με το τσιγάρο και το αλκοόλ
  • Πανεύκολο ρολό κέικ γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού
  • Flapjacks από Αγγλία
Υλικά