Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Μαρμελάδα Μανταρίνι
  • Cheesecake με στέβια και σως φράουλας

Μυδοπίλαφο με κόκκινη σάλτσα

Συνταγή για Μυδοπίλαφο με κόκκινη σάλτσα

midopilafo-me-saltsa-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Μυδοπίλαφο με κόκκινη σάλτσα

  • 1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα από τρίχα και κομμάτια από κέλυφος
  • 1 1/2 κούπα τσαγιού κίτρινο ρύζι
  • 1 κούπα τσαγιού ντομάτα κον κασέ
  • 1 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας πράσο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 πιπεριά
  • 1/2 + 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 4 κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • προαιρετικά tabasco

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ρύζι, το φέρνουμε βόλτα 3-4 φορές.

Προσθέτουμε το ζωμό ή νερό και το αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να κάνει τρύπες στην επιφάνεια.

Βγάζουμε το κατσαρόλα , βάζουμε πάνω χαρτί και το καπάκι.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (όχι το ρύζι) εκτός τα μύδια και το τυρί.

Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα μύδια και το τυρί , τ’αφήνουμε για 5-6 λεπτά . Ανακατεύουμε 2 φορές και είναι έτοιμη η σάλτσα μας,

Σερβίρουμε το ρύζι σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με τα μύδια.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 113 times, 1 visits today)
  • Καβουροσαλάτα
  • Cuban Mojito
  • Ωτία
  • Κουνουπίδι καπαμά
Υλικά