Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πατάτες γιαχνί
  • Yuzu julep (Ιαπωνικό κοκτέιλ)

Νηστίσιμα μεθυσμένα με σιρόπι και ινδοκάρυδο

Νηστίσιμα μεθυσμένα με σιρόπι

methismena-nistisimaΥλικά που θα χρειαστούμε για Νηστίσιμα μεθυσμένα με σιρόπι

  • 6 φλιτζανάκια ελληνικού σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 1 κιλό φαρίνα

Για τη Γέμιση

  • 250 γραμμάρια καρύδια
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο

Για το Σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 1/2 νερό
  • λίγο λεμόνι
  • ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής:

Σε να μπολ ρίχνυμε τα πρώτα 7 υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν.

Γέμιση:

Χοντοκόβουμε στο μούλτι τα καρύδια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Παίρνουμε λίγη ζύμη και στο κέντρο της βάζουμε λίγο από τη γέμιση. Το κάνουμε μικρή μπαλίτσα και το τοποθετούμε στο ταψί. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Βάζουμε στο φούρνο το ταψί και ψήνουμε τα μεθυσμένα μας μέχρι να ροδίσουν, στους 180 βαθμούς.

Σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.

Βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις τα μεθυσμένα είναι έτοιμα, ρίχνουμε στο ταψί το σιρόπι. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε για να ρουφίξουν το σιρόπι.

Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο

 

 

 

 

Τα μεθυσμένα πρέπει να γίνουν μικρά, σαν τρουφάκια.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 1.600 times, 1 visits today)
  • Γαλακτομπούρεκο
  • Γαρδουμπάκια
  • Βασιλόπιτα Πολίτικη
  • Σοκολατόπιτα με φυστικοβούτυρο
Υλικά