Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Νηστίσιμη μερέντα με στέβια
  • Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι

Μερεντόψωμο

Μερεντόψωμο – Μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

merentopsomoΥλικά που θα χρειαστούμε για Μερεντόψωμο

Για τη ζύμη:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι [3 κούπες]
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη [3 κουταλιές σούπας]
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • 180 γραμμάρια γάλα χλιαρό [3/4 κούπας]
  • 80 γραμμάρια  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου [4 κουταλιές σούπας]
  • 2 Αβγά

Ξύσμα πορτοκαλιού ή μια βανίλια

Για τη γέμιση του Μερεντόψωμου:

  • 1 Βαζάκι μερέντα ή Nutella

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και βάζουμε το βούτυρο και τα αβγά και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το γάλα στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.

Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη, να φουσκώσει σκεπασμένη για 30-40 λεπτά.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια την ακουμπάμε και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.

Ανοίγουμε μια λαδόκολλα, παίρνουμε ένα κομμάτι και ανοίγουμε φύλλο σε κύκλο περίπου 25 εκατοστών.

Αλείφουμε την επιφάνεια με μερέντα αφήνοντας 1 εκατοστό κενό. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα 3 κομμάτια. Στο τελευταίο δεν βάζουμε μερέντα. 4 στρώσεις ζύμη, 3 μερέντα.

Παίρνουμε ένα ποτήρι και το βάζουμε στο κέντρο της ζύμης. Με ένα μαχαίρι κόβουμε στα 4, μετά στα 8 και τέλος στα 16.

Πιάνουμε τις λωρίδες ανά δύο και τις στριφογυρίζουμε 2 φορές προς την εξωτερική πλευρά. Τσιμπάμε και ενώνουμε τις άκρες.

Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε 8 ακτίνες.

Βγάζουμε το ποτήρι, αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.

Αλείφουμε με λίγο γάλα ή αβγό και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τρώμε το λαχταριστό μερεντόψωμο ζεστό!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 1.157 times, 1 visits today)
  • Παντεσπάνι για κορμούς [λυγίζει και δεν σπάει]
  • Χοιρινές μπριζόλες α λα κρεμ
  • Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ
  • Σαλάτα με φασόλια και καλαμπόκι
Υλικά