Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Μεξικάνικη σαλάτα με κόκκινα φασόλια
  • Λαγάνα

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Μελομακάρονα, το Χριστουγεννιάτικο λαχταριστό παραδοσιακό γλυκό με τις πολλές παραλλαγές..

melomakaronaΥλικά που θα χρειαστούμε για Μελομακάρονα με σιμιγδάλι:

  • 4 φλ. σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
  • 200 γραμμάρια τριμμένα καρύδια
  • Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 κούπες μέλι
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. κουτάλια γαρύφαλλο
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. σόδα
  • 2 φλ. ελαιόλαδο

 

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μας σε μια λεκάνη ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε λίγο το λάδι σε ένα κατσαρολάκι.

Ρίχνουμε το λάδι, όχι καυτό, μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το κονιάκ, μία κούπα μέλι, μισό φλιτζάνι ζάχαρη, τα δύο κουταλάκια γαρύφαλλο και τα δύο κουταλάκια κανέλα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα (εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε Μπέικιν Πάουντερ,), και το προσθέτουμε στα προηγούμενα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας (ή και στο μίξερ), μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

Αν δούμε ότι το μείγμα βγαίνει πολύ νερουλό, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Στόχος μας είναι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μελομακάρονα, ότι σχήματος θέλουμε, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά , μέχρι να πάρουν χρώμα. Για να μην κολλήσουν  βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και από πάνω τα μελομακάρονα

Λίγο πριν βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο μέλι και ένα ποτήρι νερό και βράζουμε μέχρι να λιώσει όλο το μέλι.

Μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο, τα βάζουμε σε μια πιατέλα για να κρυώσουν λίγο, και έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι που θα είναι καυτό. Τα αφήνουμε μερικά λεπτά, γυρνώντας τα, μέχρι να ρουφήξουν σιρόπι και στην συνέχεια τα βγάζουμε με μια σουρωτή κουτάλα και τα τοποθετούμε στην πιατέλα τους.

Τέλος, ρίχνουμε πάνω από τα μελομακάρονα τα τριμμένα καρύδια, και αν θέλουμε και λίγη κανέλα (αφού την ανακατέψουμε με τα καρύδια).

Τα μελομακάρονα με σιμιγδάλι είναι έτοιμα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 216 times, 1 visits today)
  • Κυπριακή Τυρόπιτα
  • Ψητή συνοδευτική πατάτα
  • Χυλοπίτες με γαλοπούλα σε σάλτσα γιαουρτιού
  • Σούπα Τραχανά
Υλικά