Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Πασχαλινή παραδοσιακή μαγειρίτσα
  • Αλμυρή Θρακιώτικη γαλατόπιτα

Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι

Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι

Όνειρο…Αυτά τα μελομακάρονα είναι ίσως τα ποιο ωραία που δοκίμασα ποτέ!

MG_8834-2Μετράμε όλα τα υλικά μας με την ίδια μεζούρα, π.χ. με ένα ποτήρι νερού ή ένα φλιτζάνι πάντα με το ίδιο σκεύος!

Υλικά που θα χρειαστούμε για Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι:

Για την ζύμη:

  • 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
  • 3/4  ποτηριού ζάχαρη
  • 3/4  ποτηριού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
  • Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 7 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής
  • 1/2 ποτήρι κονιάκ
  • 1 κ.σ. κανέλα και γαρίφαλο χτυπημένα

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια μέλι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Για τη γέμιση:

  • 1 πιάτο χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 κ.σ.κανέλα [κοφτή]

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά των συστατικών της ζύμης, την κανέλα με το γαρίφαλο, το ξύσμα απ’το πορτοκάλι και το μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι όσο μας πάρει, να γίνει το μείγμα βουτυράτο και μαλακό στο χέρι μας και ζυμώνουμε.

Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει λίγο.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα βάζοντας μέσα και την γέμιση. [καρύδια-κανέλα]

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί [χωρίς να το λαδώσουμε] και τα ψήνουμε στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Σιρόπι:

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Καυτό όπως είναι το βουτάμε λίγα λίγα τα μελομακάρονα [κρύα]  με την κουτάλα η σουρωτήρι όπως σας βολεύει. [Αυτό είναι το μυστικό, καυτό σιρόπι κρύα μελομακάρονα!] Τα αφήνουμε αρκετά στο σιρόπι ώστε να τραβήξουν το σιροπάκι μέσα τους.

Πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα με το καρύδι και σερβίρουμε σε μια πιατέλα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 203 times, 1 visits today)
  • Ζύμη μπριζέ για αλμυρές τάρτες
  • Keşkül [Kεσκιούλ]
  • Κολοκυθάκια στιφάδο
  • Κυπριακά μπουρεκάκια με αναρή
Υλικά