Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ζύμη μπριζέ για αλμυρές τάρτες
  • Καραμελωμένα μήλα με λουκάνικα και μπέικον

Μαρμελάδα Μανταρίνι

Συνταγή για μαρμελάδα μανταρίνι

marmelada-mantarini-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Μαρμελάδα Μανταρίνι

  • 1400 με 1500 καθαρισμένα μανταρίνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα κύβοους
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε τα μανταρίνια και βράζουμε τα κουκούτσια τους χαράζοντας στη μέση. Βγάζουμε, όσο μπορούμε περισσότερες άσπρες κλωστές που έχουν στο κέντρο τους και γύρο γύρο.

Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα μήλα, τον χυμό από τα πορτοκάλια και τη ζάχαρη. Τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.

Έπειτα τα περνάμε από το μούλτι και τα κάνουμε πολτό. Τα σουρώνουμε σε ένα ψιλό σουρωτήρι και βάζουμε τον καθαρό πολτό στην κατσαρόλα προσθέτοντας και το χυμό λεμόνι. Βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.

Για να δούμε αν έγινε ρίχνουμε σε ένα πιατάκι λίγη από την μαρμελάδα και τραβάμε κάθετα το κουτάλι, αν αφήσει καθαρή τη γραμμή στη μέση της κουταλιάς, είναι έτοιμη.

Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά τα καπάκια. Τα βάζουμε να κάτσουν ανάποδα μέχρι να κρυώσουν τα βαζάκια.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 118 times, 1 visits today)
  • Σαντιγύ
  • Μπριάμ ή αλλιώς Τουρλού …στην κατσαρόλα
  • Μπισκότα βουτύρου με 4 υλικά!
  • Maffins με αβγά και λαχανικά
Υλικά