Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Βασιλόπιτα με σοκολάτα
  • Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ ογκρατέν

Λουκουμάδες με σιρόπι και κανέλα

Λουκουμάδες με σιρόπι και κανέλα

loukoumades-me-siropi-kai-kanelaΥλικά που θα χρειαστούμε για Λουκουμάδες με σιρόπι και κανέλα:

  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 650 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 1 κουταλιά μαγιά
  • κανέλα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • λίγο σουσάμι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαγιά αφού την έχουμε διαλύσει πρώτα σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Χτυπάμε τα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό μέχρι να γίνει χυλός, ούτε πολύ πηχτός αλλά ούτε πολύ αραιός.

Αφήνουμε το μείγμα μας σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μια πετσέτα, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.

Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα, όταν κάψει καλά παίρνουμε με βρεγμένο χέρι απ’το μείγμα και κάνουμε λουκουμάδες, στρόγγυλους. Τους ρίχνουμε στη κατσαρόλα και τους αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Για το σιρόπι

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι μέχρι να γίνουν σιρόπι.

Σερβίρουμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα και τους περιχύνουμε με το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 567 times, 1 visits today)
  • Τούρκικος χαλβάς χωρίς σιρόπι
  • Ψωμάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και πεπερόνι
  • Ψωμάκια φούρνου γεμιστά με μερέντα
  • Γλάσο βανίλιας
Υλικά