Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Cuban Mojito
  • Γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο

Λυχναράκια

Λυχναράκια – παραδοσιακό πασχαλινό κρητικό γλυκό!

lixnarakia-kritiki-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Λυχναράκια:

[περίπου 100 κομμάτια]

Για τη ζύμη

  • 2 κούπες λάδι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλάκια της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 κούπα γάλα
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,όσο πάρει (περίπου 2 κιλά)

Για τη γέμιση

  • 2 κιλά ανθότυρο
  • 2 κρόκους
  • 2 βανίλιες
  • 4 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/2 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
  • λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνουμε, θέλουμε η ζύμη να ξεκολλάει απ’τα τοιχώματα του μπολ μας.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Για την γέμιση:

Λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μέλι, τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και τη κανέλα. Ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομματάκια όσο ένα καρύδι,

Τα ανοίγουμε με πλάστη και βάζουμε μια κουταλιά της γέμισης.

Τα κλείνουμε με το χέρι μας και τσιμπάμε γύρω γύρω [πάνω από 10 φορές] για να σχηματιστούν λυχναράκια.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί, αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Ψήνουμε τα λυχναράκια για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη αφού κρυώσουν, μέσα σε σακουλάκια και να ξεπαγώνουμε όποτε θέλουμε να τα απολαύσουμε, είναι εξίσου νόστιμα.!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 776 times, 1 visits today)
  • Πλεξούδα με ξηρούς καρπούς και πραλίνα φουντουκιού
  • Ιταλική Fritta
  • Αβοκάντο: Πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία;
  • Παραδοσιακό κοκορέτσι
Υλικά