Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Συνταγή για σπιτική Lila Pause
  • Πατάτες αντιτακτές

Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μοτσαρέλα

Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μοτσαρέλα

lazania-kotopouloΥλικά που θα χρειαστούμε για Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μοτσαρέλα

  • 600 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 170 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο ή κατεψυγμένο
  • 1 συσκευασία λαζάνια (βράζουμε για 3 λεπτά)
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ.

Εκτέλεση συνταγής:

Σε καυτό νερό βράζουμε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα λαδώνουμε καλά ένα – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλο στην μέση οριζοντίως.

Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό από τη κάθε πλευρά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και το μισό σπανάκι. Συνεχίζουμε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος, πάλι κοτόπουλο και το υπόλοιπο σπανάκι.
Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνουμε με την μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 133 times, 1 visits today)
  • Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα
  • Παραδοσιακά σαραγλί
  • Εύκολη τυρόπιτα με κρέμα σιμιγδάλι
  • Κέικ σοκολάτας με λευκό γλάσο
Υλικά