Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και λιαστές ντομάτες
  • Χαλβάς : Ένα ωφέλιμο & θρεπτικό γλυκό

Λαχματζούν με φρέσκια ζύμη για πίτσα

Λαχματζούν

Λαχταριστά ατομικά πιτάκια φτιαγμένα με φρέσκια ζύμη για πίτσα και επικάλυψη από λαχταριστή σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά. Μπορείτε να το απολαύσετε ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο, όπως το συνηθίζουν στην Ανατολή..

laxmatzoun-livanoΥλικά που θα χρειαστούμε για  Λαχματζούν με φρέσκια ζύμη για πίτσα [4 μερίδες]:

  • 1 συσκευασία φρέσκια ζύμη για πίτσα
  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τον κιμά για 10 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί καλά.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το κύμινο, το κρεμμύδι και τα ντοματάκια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μισή κούπα νερό.

Χαμηλώνουμε το μάτι και το αφήνουμε για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε την ζύμη για πίτσα την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

Μοιράζουμε την σάλτσα στο κάθε κομμάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε τα λαχματζούν με μια κουταλιά δροσερό γιαούρτι.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 246 times, 1 visits today)
  • Καλαμάρια γεμιστά
  • Χαλβάς Πελοποννησιακός
  • Καρυδόπιτα με κρέμα
  • Kinome Yaki [Ψητό ψάρι από Ιαπωνία]
Υλικά