Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κανταΐφι
  • Γεμιστά Πολίτικα

Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

laxanorizoΥλικά που θα χρειαστούμε για λαχανόρυζο:

για 4 άτομα:

  • 1/2 λάχανο άσπρο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλάσε
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τοματακί κον κασέ
  • λάδι
  • 4 κουταλιές της σούπας άνηθος
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε το λάχανο αφαιρώντας τα πρώτα φύλλα και το πλένουμε.

Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το τοματάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το λάχανο.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι, το βάζουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό.

Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει, ανακατεύοντας που και που γιατί κολλάει εύκολα.

Λίγα λεπτά πριν το βγάλουμε ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Το λαχανόρυζο είναι έτοιμο όταν μαλακώσει το λάχανο και το ρύζι.

Συνοδεύουμε το λαχανόρυζο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 293 times, 1 visits today)
  • Ντόνατς γεμιστά
  • Κασερόπιτα Θρακιώτικη
  • Αρνάκι γεμιστό
  • Καβουροσαλάτα
Υλικά