Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
info@sintagesmagirikis.gr
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά
  • Χταποδοκεφτέδες

Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

laxanorizoΥλικά που θα χρειαστούμε για λαχανόρυζο:

για 4 άτομα:

  • 1/2 λάχανο άσπρο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλάσε
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τοματακί κον κασέ
  • λάδι
  • 4 κουταλιές της σούπας άνηθος
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε το λάχανο αφαιρώντας τα πρώτα φύλλα και το πλένουμε.

Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το τοματάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το λάχανο.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι, το βάζουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό.

Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει, ανακατεύοντας που και που γιατί κολλάει εύκολα.

Λίγα λεπτά πριν το βγάλουμε ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Το λαχανόρυζο είναι έτοιμο όταν μαλακώσει το λάχανο και το ρύζι.

Συνοδεύουμε το λαχανόρυζο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 305 times, 1 visits today)
  • Μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαρούλι
  • Καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου
  • Τούρτα σοκολάτας με πουράκια
  • Πως βάφουμε τα πασχαλινά αβγά
Υλικά