Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Φρατζόλα με λουκάνικο και μπεσαμέλ
  • Λαδοκούλουρα Κρήτης

Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά

Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά

lavraki-me-laxanika-sti-ladokolaΥλικά που θα χρειαστούμε για Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά

για 6 μερίδες

  • 800 γραμμάρια λαβράκι φιλέτο
  • 150 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 200 γραμμάρια φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 350 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 γραμμάρια  χυμός λεμονιού
  • 8 γραμμάρια  ξύσμα λεμονιού
  • 140 γραμμάρια  κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 8 γραμμάρια  μαϊντανός, φύλλο
  • 120 γραμμάρια  ελαιόλαδο
  • 25 γραμμάρια  κρασί λευκό
  • αλάτι
  • 8 γραμμάρια  τσάιβς, κομμένο σε στικς
  • λίγο αλεύρι και νερό, για κόλλα

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ βάζουμε το φινόκιο, τα ντοματίνια, το ξύσμα και το χυμό απ’το λεμόνι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε πατάτες και μείγμα λαχανικών, αλατίζουμε το λαβράκι και από τις δύο πλευρές και το τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά μας. Σε κάθε λαδόκολα υπολογίστε 1 – 2 λαβράκια αναλόγως. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και καταβρέχουμε με λίγο κρασάκι.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο νερό μέχρι να γίνει χυλός.

Αλείφουμε τις άκρες τις λαδόκολλας και φέρνουμε την αριστερή πλευρά του χαρτιού πάνω από το λαβράκι, ώστε να συναντήσει τη δεξιά πλευρά καλύπτοντας το ψάρι. Σφραγίζουμε τις άλλες δύο πλευρές καλά και τις γυρνάμε προς τα μέσα.

Επαναλαμβάνουμε τα βήματα και κάνουμε και τους υπόλοιπους φακέλους.

Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Όταν φουσκώσει το χαρτί ψησίματος και γίνει σαν μπαλόνι, είναι έτοιμο.

Ανοίγουμε προσεκτικά ένα φάκελο και ελέγχουμε, αν δεν είναι το βάζουμε ξανά στο φούρνο για λίγο μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 121 times, 1 visits today)
  • Ιταλική Fritta
  • Κανταΐφι
  • Η διατροφική αξία του αβγού
  • Βασιλόπιτα Μανιάτικη
Υλικά