Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Χούμους από ψητές κόκκινες πιπεριές
  • Εύκολα τρουφάκια με γεύση καρύδας

Λαλάγγια Μάνης

Λαλάγγια -Το Χριστουγεννιάτικο έδεσμα της Μάνης!

lalagia manisΥλικά που θα χρειαστούμε για Λαλάγγια Μάνης:

Για 6-8 άτομα

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 4 κ.σ. σουσάμι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 100 γραμμάρια προζύμι από τον φούρνο
  • 650 – 750 γραμμάρια χλιαρό νερό περίπου 2 – 3 κούπες
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το λάδι και το τρίβουμε με τις παλάμες μας για να υγρανθεί.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό.

Ζυμώνουμε λαδώνοντας συνεχώς τα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για μια ώρα. Αν έχουμε βάλει προζύμι θα αργήσει λίγο παραπάνω να φουσκώσει.

Πλάθουμε το ζυμάρι σε λεπτά και μακριά κορδόνια . Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι με καυτό λάδι τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν από το λάδι.

Τα λαλάγγια σερβίρονται με τυρί φέτα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 794 times, 2 visits today)
  • Τυρόπιτα χωρίς φύλλο
  • Μανιτάρια γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
  • Καλαματιανό παστέλι
  • Ρολά κανέλας από Σουηδία
Υλικά