Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
info@sintagesmagirikis.gr
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Kinome Yaki [Ψητό ψάρι από Ιαπωνία]
  • Φρατζόλα με λουκάνικο και μπεσαμέλ

Λαγάνα

Η παραδοσιακή λαγάνα, γίνεται όπως το ψωμί και είναι πανεύκολη.

lagana-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Λαγάνα:

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμάρια μαγιά φρέσκια ψυγείου
  • 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου
  • σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε 1/2 κιλό αλεύρι, ζάχαρη, το γλυκάνισο και τη μαγιά. Αναμειγνύουμε τα υλικά.

Προσθέτουμε λίγο νερό χλιαρό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.

Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 20 λεπτά

Ζυμώνουμε και πάλι, σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το ελαιόλαδο και το κρασί.

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη και απαλή ζύμη,

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Βάζουμε πάνω το ζυμάρι και το ανοίγουμε ώστε το πάχος του να είναι 2 εκατοστά.

Πιέζουμε το ζυμάρι σε διάφορα σημεία με τα δάχτυλα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε τη λαγάνα μας για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Χαμηλώνουμε στους 160 και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.

Αν το ζυμάρι γίνει σκληρό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο κρασί και ξανά ζυμώνουμε.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 1.247 times, 1 visits today)
  • Μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαρούλι
  • Caramel cheesecake
  • Πασχαλινά αβγά με παγωτό σε 2 λεπτά
  • Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζα – παρμεζάνα
Υλικά