Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ποντιακή σούπα Τανέα
  • Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα

Λαγάνα με βρόμη

12832527_948967368485734_8211745931141151884_nΛαγάνα με βρόμη

Υλικά που θα χρειαστούμε για Λαγάνα με βρόμη

  • 300 γραμμάρια αλεύρι βρόμης (βρόμη περασμένη στο μούλτι)
  • 300 γραμμάρια αλεύρι ολικής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 320 γραμμάρια χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά ( 18 γραμμάρια )
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς, τον αφήνουμε μόνο για 3 λεπτά και τον σβήνουμε.

Σε άλλο μπολ ενώνουμε τα δύο άλευρα με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό που διαλύσαμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, βάζουμε το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε για δύο λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το βάζουμε στον ελαφρά ζεστό φούρνο.

Το αφήνουμε για μια ώρα, να φουσκώσει.

Πλάθουμε 1 μεγάλη λαγάνα με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε ξανά με την πετσέτα και αφήνουμε για ακόμα μια ώρα στον φούρνο.

Βρέχουμε ελαφρά τη λαγάνα με το χέρι μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 122 times, 1 visits today)
  • Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά
  • Πιροσκί με κιμά
  • Ζυμαρικά με γαρίδες και σάλτσα ντομάτας
  • Πέντε λόγοι υγείας για να πιείτε ελληνικό καφέ
Υλικά