Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Τα χαρακτηριστικά της Ποντιακής διατροφής
  • Ταρτάκια με ντομάτα και ανθότυρο

Λαδοκούλουρα Κρήτης

 Λαδοκούλουρα Κρήτης

Υλικά που θα χρειαστούμε για  Λαδοκούλουρα Κρήτης

  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές τη σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα
  • 2 ποτήρι νερού φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 περίπου κιλό αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι με τη ζάχαρη να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνουμε το ξύσμα, τα μπαχαρικά, το μισό χυμό [τον άλλο μισό χυμό τον βάζουμε σε μπολάκι και τον ανακατεύουμε πάνω από το μπολ με τα υπόλοιπα υλικά γιατί φουσκώνει, τον βάζουμε κ αυτόν μέσα. ] Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν ζυμώνουμε γιατί θα σκληρύνει η ζύμη μας.

Πλάθουμε κουλουράκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 451 times, 1 visits today)
  • Πασχαλινή παραδοσιακή μαγειρίτσα
  • Παντεσπάνι
  • Πιροσκί με κιμά
  • Ψητός σολομός
Υλικά