Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ρεβιθοκεφτέδες νηστίσιμοι στο φούρνο
  • Λαδοκούλουρα Κρήτης

Μπισκότο-Κρουασάν με μαρμελάδα φράουλα

Συνταγή για Μπισκότο-Κρουασάν με μαρμελάδα φράουλα

krouasan-mpiskoto-marmelada-fraoulaΥλικά που θα χρειαστούμε για  Μπισκότο-Κρουασάν με μαρμελάδα φράουλα

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
  • 1 αβγό
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι μαρμελαδα φράουλα
  • 1 αβγό για επάλειψη

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ, βάζουμε τη μαγιά και το γάλα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο σε κομμάτια, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να γίνουν σαν άμμος.

Στο μπολ με τη μαγιά, προσθέτουμε το αβγό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο ίσα μέρη.

Ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο, με το ένα κομμάτι ζύμης. Κόβουμε τετράγωνα και βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα, ενώνουμε τις δύο άκρες διαγώνια.

Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, στους 180 βαθμούς.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 103 times, 1 visits today)
  • Κασερόπιτα Θρακιώτικη
  • Ζύμη για πεϊνιρλί
  • Λυχναράκια
  • Ψητός σολομός
Υλικά