Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ντιπ με φέτα και σπανάκι
  • Πένες με ψητό μπρόκολο και ταχίνι

Κρητική τσουκνιδόπιτα

Κρητική τσουκνιδόπιτα

kritiki-tsouknidopita-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Κρητική τσουκνιδόπιτα:

Για 4-6 άτομα

Για το φύλλο

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 1 κουταλιά νωπή µαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάµι για το πασπάλισμα

Για τη γέµιση

  • 1 κιλό τσουκνίδες
  • 2 µεγάλα κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
  • 3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε τις τσουκνίδες, σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Για τη ζύμη:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και τη μαγιά αφού την έχουμε διαλύσει σε ένα φλιτζάνι νερό χλιαρό. Δουλεύουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ομοιογενή ζύμη.

Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και ανοίγουμε 2 φύλλα με το πλάστη πάχους 5 χιλιοστών το καθένα.

Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο, βάζουμε μέσα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Αλείφουμε την τσουκνιδόπιτα με ελαιόλαδο ή κρόκο αβγού και την πασπαλίζουμε με πολύ δισουσάμι.

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο μας για περίπου 50 – 60 λεπτά.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 283 times, 1 visits today)
  • Κέικ nutella με τέσσερα υλικά
  • Νηστίσιμα πουγκάκια μήλου
  • Μπισκότα βρόμης με σοκολάτα
  • Κριθαράκι με γαρίδες
Υλικά