Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
  • Νάτσος με κιμά και λιωμένο τυρί τσένταρ

Κρητικές Μυζηθρόπιτες

Κρητικές Μυζηθρόπιτες

kritikes-mizithropitesΥλικά που θα χρειαστούμε για Κρητικές Μυζηθρόπιτες

  • 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 5 αβγά
  • 100 γραμμάρια λάδι
  • 1 κιλό μυζήθρα ξυνή τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε καλά τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη. Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.

Παίρνουμε λίγη ζύμη τη φορά και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα την οποία γεμίζουμε με μυζήθρα και την κλείνουμε καλά τη βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να στρογγυλέψει και να έχει διάμετρο 20-23 εκατοστά . Όσο πιο λεπτή, τόσο πιο νόστιμη. Κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη.

Τηγανίζουμε τις μυζηθρόπιτες μας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που το χουμε αλείψει με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.

 Συνοδεύονται άψογα με ρακί.

Αν τις θέλετε γλυκές μπορείτε να τις περιχύσετε με μέλι και να πασπαλίσετε από πάνω κανέλα.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 256 times, 1 visits today)
  • Πεϊνιρλί ποντιακά
  • Νέα έρευνα: Η μεσογειακή διατροφή καταπολεμάει κατάθλιψη και καρδιακή νόσο
  • Κοτόσουπα με ρύζι
  • Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζα – παρμεζάνα
Υλικά