Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Λουκουμάδες με σιρόπι και κανέλα
  • Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια

Κρέμα Καραμελέ

Κρέμα Καραμελέ

krema-karameleΥλικά που θα χρειαστούμε για Κρέμα Καραμελέ:

Για την κρέμα:

  • 2 λίτρα γάλα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 12 αβγά
  • 2 βανίλιες

Για την καραμέλα:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές νερό
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα.

Μόλις ζεσταθεί το βγάζουμε απ’τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να λιώσει.

Χτυπάμε καλά τα αβγά σε ένα μπολ.

Αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα αβγά το γάλα και προσθέτουμε και τις βανίλιες.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.

Βράζουμε μέχρι να αποκτήσουν χρώμα καραμέλας.

Βάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε στο φούρνο.

Αδειάζουμε την καραμέλα στη ζεστή φόρμα, γέρνουμε τι φόρμα για να πάει η καραμέλα σε όλες τις μεριές. Προσέχουμε μη καούμε, κάνουμε αυτή τη διαδικασία με γάντια.

Τοποθετούμε τη φόρμα σε μεγάλο ταψί με ζεστό νερό.

Αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα, περνώντας την από σουρωτήρι.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Για να δούμε αν ψήθηκε η κρέμα βυθίζουμε ένα μαχαίρι, αν βγει στεγνό έχει γίνει.

Αφήνουμε τη κρέμα καραμελέ να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Έπειτα αναποδογυρίζουμε την κρέμα καραμελέ σε μια μεγάλη πιατέλα και σερβίρουμε.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 239 times, 1 visits today)
  • Κρεατότουρτα με στάκα
  • Αφράτα κρουασάν φούρνου
  • Ρώσικη σαλάτα
  • Ρολάκια κανέλας με ψωμί του τόστ
Υλικά