Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ψωμάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και πεπερόνι
  • Σπιτικές αραβικές πίτες

Κρεατότουρτα με στάκα

Κρεατότουρτα με στάκα απ’την όμορφη Κρήτη

Η Χανιώτικη κρεατότουρτα τρώγεται κυρίως το Πάσχα

kreatotourta-kritikiΥλικά που θα χρειαστούμε για Κρεατότουρτα με στάκα

Για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 30 γραμμμάρια μαγιά μπύρας
  • 1 κρασοπότηρο γάλα
  • 2 αβγά
  • ζωμό από το κρέας (2 φλιτζάνια)
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κρέας ψαχνό (αρνί ή κατσίκι)
  • 1 κιλό μυζήθρα μαλάκα
  • 3 κουταλιές στάκα
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:

Κόβουμε το κρέας κομματάκια και το βάζουμε σε ένα τρυπητό, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη και λεμόνι και το αφήνουμε για 1 ώρα.

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και αφήνουμε το προζύμι μας να φουσκώσει.

Μόλις φουσκώσει, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε, δεν χρησιμοποιούμε καθόλου νερό αλλά λίγο ζωμό κρέατος.

Ανοίγουμε 2 φύλλα, μισό εκατοστό πάχος.

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Απλώνουμε το 1/3 της μυζήθρας αφήνοντας απόσταση 2 δάχτυλα απ΄τις άκρες της ζύμης.

Βάζουμε από πάνω το μισό κρέας και συνεχίζουμε με το 1/3 της μυζήθρας , τοποθετούμε το υπόλοιπο κρέας και έπειτα την υπόλοιπη μυζήθρα. Στο τέλος απλώνουμε το βούτυρο και τη στάκα και πάνω τους στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο γυρνώντας τις άκρες του κάτω φύλλου προς τα μέσα και πιέζοντας με τα δάχτυλα για να κλείσει καλά.

Χτυπάμε το αβγό με λίγο νερό και αλείφουμε τη πίτα μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε την Κρεατότουρτα σε σιγανό φούρνο για 2 περίπου ώρες.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 275 times, 1 visits today)
  • Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και λιαστές ντομάτες
  • Λαχανοντολμάδες
  • Κοτόπουλο με κρεμμύδια και πατάτες στο φούρνο
  • Ντιπ με γιαούρτι, μαγιονέζα και μουστάρδα
Υλικά