Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σοκολατόπιτα με πραλίνα φουντουκιού
  • Πατατόστ (τόστ πατάτας)

Κουλούρι Θεσσαλονίκης (Η αυθεντική συνταγή)

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Η αυθεντική συνταγή για το κουλούρι Θεσσαλονίκης

koulouri-thessalonikis-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Κουλούρι Θεσσαλονίκης

  • 450-500 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής:

Κοσκινίζουμε το αλάτι μαζί με το αλεύρι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.

Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο νερό και τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά.

Ζυμώνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας μας. Κάνουμε τη ζύμη μας μια μπάλα, την τοποθετούμε πάλι στο μπολ και την αφήνουμε  τυλιγμένη σε μια μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει για μια περίπου ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη. Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και βάζουμε το σουσάμι σε ένα άλλο. Πλάθουμε, αφού έχουμε λαδώσει τα χέρια μας, τα κομμάτια ένα ένα σε κορδόνια και έπειτα κλείνουμε, την μια άκρη τους με την άλλη.

Βουτάμε τα κουλούρια στο νερό και ύστερα στο σουσάμι, να καλυφθούν καλά.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί , τα τοποθετούμε πάνω και τα ψήνουμε για 20 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 3.859 times, 12 visits today)
  • Κυπριακή σεφταλιά
  • Καλαματιανό παστέλι
  • Ψαροκροκέτες
  • Βασική ζύμη για λαχταριστές κρέπες
Υλικά