Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
info@sintagesmagirikis.gr
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Μπέρκερ με μπιφτέκι σολομού και γλυκιά-καυτερή σάλτσα
  • Αλμυρό κέικ με κοτόπουλο

Κουλουράκια Σμυρναίικα

Κουλουράκια Σμυρναίικα – Παραδοσιακή γεύση από τη Σμύρνη…

koulourakia-smirnaiikaΥλικά που θα χρειαστούμε για Κουλουράκια Σμυρναίικα:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
  • 1/3 φλιτζανιού νερό χλιαρό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 4 φλιτζάνια βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 1/3 του φλιτζανιού κονιάκ
  • 2 αβγά + 1 κουταλιά της σούπας νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, μόλις ενσωματωθεί ο πρώτος βάζουμε τον δεύτερο και χτυπάμε.

Στο κονιάκ διαλύουμε τη σόδα και τα βάζουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το νερό και τις βανίλιες.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Χτυπάμε 2 αβγά με νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Αφού κρυώσουν τα σμυρναίικα κουλουράκια μας, τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί σε μέρος ξηρό και δροσερό για πολύ καιρό.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 386 times, 1 visits today)
  • Vegan και vegetarian: Είναι το ίδιο πράγμα ή κάτι διαφορετικό;
  • Μπισκότα βουτύρου
  • Γλυκό κουταλιού Φράουλα
  • Μπισκότο-Κρουασάν με μαρμελάδα φράουλα
Υλικά