Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Γλάσο βανίλιας
  • Παντεσπάνι

Κυπριακή Πίτα

Κυπριακή πίτα..

ανοίξτε την και γεμίστε την με οτι θέλετε, γλυκό ή αλμυρό είναι εξίσου νόστιμη!

DSC04586Υλικά που θα χρειαστούμε για Κυπριακή Πίτα:

  • 4 φλ. αλεύρι σκληρό για ψωμί (εάν δεν έχετε χρησιμοποιείστε το απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • 1 κ.γ. μαγιά
  • 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός του νερού). Έπειτα προσθέτουμε το νερό λίγο λόγο μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη με μια πετσέτα και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.

Όταν διπλασιαστεί η ζύμη μας σε όγκο ξαναζυμώνουμε για να ξεφουσκώσει και διαιρούμε σε 10 κομμάτια.

Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και πλάθουμε σε μπάλα και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε με τον πλάστη.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ξανασκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλα 10 λεπτά για να φουσκώσουν λίγο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί ή στρώνουμε λαδόκολλα από κάτω και τοποθετούμε τις κυπριακές πίτες μας.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, όταν πάρουν λίγο χρώμα τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 614 times, 1 visits today)
  • Cuban Mojito
  • Χοιρινό κότσι με πουρέ πατάτας
  • Cheesecake με ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες
  • Ντόνατς στο φούρνο
Υλικά