Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ντόνατς στο φούρνο
  • Βραχάκια με λευκή σοκολάτα και φιστίκια

Κουπέπια

Κουπέπια – Παραδοσιακά Κυπριακά ντολμαδάκια…

koupepiaΥλικά που θα χρειαστούμε για Κουπέπια:

  • 400 γραμμάρια κληματόφυλλα
  • 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι τύπου καρολίνα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • δυόσμο
  • 1 φλιζτάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κληματόφυλλά καλά και τα ζεματάμε.

Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι για να ξανθίσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα, το μισό χυμό ντομάτας, το ρύζι, το δυόσμο το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.

Ύστερα βάζουμε τα κληματόφυλλα σε μια επιφάνεια με την γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω. Στο κέντρο τους τοποθετούμε μια κουταλιά από το μείγμα.

Διπλώνουμε πρώτα τα δύο άκρα προς τα μέσα και μετά το κάνουμε ρολό.

Βάζουμε τα κουπέπια μας στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο με σημείο ένωσης προς τα κάτω,

Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, τον χυμό ντομάτας, αλάτι πιπέρι και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο.

Ρίχνουμε από κάτω μια κούπα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρυζάκι μας.

Αν χρειαστεί  βάζουμε λίγο νερό ακόμα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 165 times, 1 visits today)
  • Τούρτα black forest
  • Λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά
  • Μπακλαβαδάκια αμυγδάλου
  • Λυχναράκια
Υλικά