Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
  • Ψαρονέφρι αλα κρεμ

Κυπριακά μπουρεκάκια με αναρή

Κυπριακά μπουρεκάκια με αναρή

660331Υλικά που θα χρειαστούμε για Κυπριακά μπουρεκάκια με αναρή

  • 500 γραμμάρια αλεύρι άσειστο
  • ελαιόλαδο για ρίζιασμα
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 500 γραμμάρια  φρέσκια ανάλατη αναρή
  • αμύγδαλα κοπανισμένα
  • κανέλα
  • ανθόνερο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • λίγο ανθόνερο.

Εκτέλεση συνταγής:

Ετοιμάζουμε τη ζύμη με κρύο νερό αφού πρώτα ριζιάσουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο.

Λιώνουμε την αναρή με ένα πιρούνάκι και προσθέτουμε ζάχαρη, κανέλα, ανθόνερο και τα αμύγδαλα.

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη μέχρι να δέσει και να γίνει σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και βάζουμε σε σειρά κουταλιές από τη γέμιση.

Διπλώνουμε το φύλλο  δύο φορές και κόβουμε οριζόντια και έπειτα κάθετα ώστε να φτιάξουμε μια σειρά από μπουρεκάκια.

Πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί ή σουρωτήρι για να φύγει το πολύ λάδι.

Έπειτα τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως, τα αφήνουμε ξανά στο σουρωτήρι ώστε να φύγει το πολύ σιρόπι.

Τα τοποθετούμε σε μια όμορφη πιατέλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα χοντροκομμένα.

Τα Κυπριακά μπουρεκάκια με αναρή είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 221 times, 1 visits today)
  • Ψητός σολομός
  • Ζύμη για τραγανά πιτάκια κουρού
  • Βασιλόπιτα Μανιάτικη
  • Νηστίσιμα σιροπιαστά ροξάκια
Υλικά