Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Η ζάχαρη εξίσου επικίνδυνη με το τσιγάρο και το αλκοόλ
  • Φρικασέ με σπάλα αρνιού

Keşkül [Kεσκιούλ]

Συνταγή για Keşkül [Kεσκιούλ]

Το Keşkül [Kεσκιούλ] είναι ένα κρεμώδης αρωματικό και πολύ νόστιμο επιδόρπιο

keşkül-keskioul-krema-epidorpio-sintagiΥλικά που θα χρειαστούμε για Keşkül [Kεσκιούλ]

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 μέτριο ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3-10 γεμάτες κουταλιές σούπας ρυζάλευρο [ανάλογα με τη μάρκα, δεν πήζουν όλες το ίδιο]
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού εσάνς αμυγδάλου
  • τριμμένο φιστίκι και ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε καλά το γάλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο, δεν θέλουμε να βράσει πολύ.

Στο ποτήρι με το νερό ανακατεύουμε το ρυζάλευρο και τους κρόκους, καλά. Προσθέτουμε τη καρύδα και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα του ποτηριού στη κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει αλλά όχι υπερβολικά πολύ.

Αν δούμε πως δεν πήζει προσθέτουμε κι άλλο ρυζάλευρο.

Μόλις πήξει βγάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε την εσάνς, ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε τη κρέμα μας σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν θέλουμε να τη σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φιστίκι και τριμμένη καρύδα.

Ευχαριστούμε θερμά τη κυρία Μαρία για τη συνταγή!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 392 times, 1 visits today)
  • Πίτσα σε πλεξούδα
  • Κουλουράκια Σμυρναίικα
  • Φρικασέ με σπάλα αρνιού
  • Τυροφλογέρες με κρέμα μαγιονέζα
Υλικά