Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Καλαμαράκια κοκκινιστά
  • Πιροσκί με κιμά

Κέικ Βικτώρια από Αγγλία

Κέικ Βικτώρια από Αγγλία με μαρμελάδα

keik-viktoria-aggliaΥλικά που θα χρειαστούμε για Κέικ Βικτώρια από Αγγλία

Για το κέικ

  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια μαργαρίνη μαλακωμένη
  • 4 αβγά (μεσαίου μεγέθους), χτυπημένα
  • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Για τη γέμιση

 

Εκτέλεση συνταγής:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς ή στους 170 για φούρνο με αέρα.
Αλείφουμε τις 2 στρογγυλές φόρμες (20 εκ. η κάθε μια) με μαργαρίνη και τις καλύπτουμε με μια λαδόκολλα.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ μαζί, μέχρι να έχουμε έναν απαλό και μαλακό χυλό.

Χωρίζουμε το μείγμα στις δυο φόρμες, ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο κουτάλι ή μια σπάτουλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να ροδίσει.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν στις φόρμες για 5 λεπτά πριν τα βγάλουμε. Τότε τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει, καθώς σταδιακά προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη. Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
Βάζουμε την κρέμα βουτύρου πάνω στο ένα παντεσπάνι ομοιόμορφα, να πάει παντού.

Από πάνω στρώνουμε προσεκτικά τη μαρμελάδα και τέλος τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω
Πασπαλίζουμε στο τέλος με λίγη ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμο!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 314 times, 1 visits today)
  • Πολίτικη Σαλάτα
  • Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ ογκρατέν
  • Μελιτζανοσαλάτα
  • Κοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί
Υλικά