Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Yuzu julep (Ιαπωνικό κοκτέιλ)
  • Φύλλα κρούστας. Εγγυημένα, το λεπτότερο φύλλο που έχετε ανοίξει χωρίς πλάστη!

Κέικ μήλου

Κέικ μήλου

keik-milouΥλικά που θα χρειαστούμε για Κέικ μήλου:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 4 βανίλιες
  • ¼ κουταλιού του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ¾ κούπας αραβοσιτέλαιο
  • 3 αβγά
  • ½ κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3 μήλα μέτρια προς μεγάλα [1 ψιλοκομμένο σε κομμάτια και τα 2 στην χοντρή πλευρά του τρίφτη]

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη κανέλα, τη σόδα, τις βανίλιες, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Σε άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάμε στο μίξερ ή με έναν αβγοδάρτη. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα η στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Το μείγμα θα γίνει πηχτό.

Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Στα 40 λεπτά τρυπάμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Το κέικ μήλου είναι έτοιμο!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 559 times, 1 visits today)
  • Στριφτή κιμαδόπιτα
  • Καρυδόπιτα με κρέμα
  • Η διατροφική αξία του αβγού
  • Εύκολα τρουφάκια με γεύση καρύδας
Υλικά