Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Σοκολατένιο Κέικ χωρίς αβγά και βούτυρο
  • Πως βάφουμε τα πασχαλινά αβγά

Κέικ με Ferrero Rocher

Για εμάς τους κακομαθημένους που λατρεύουμε τα Ferrero Rocher!

keik ferrero rocherΥλικά που θα χρειαστούμε για Κέικ με Ferrero Rocher:

Για την βάση

  • 5 Αβγά
  • 2 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ. Φουντούκια αλεσμένα
  • 2 κ.σ. Κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα

  • 200 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. κομματάκια Σοκολάτας
  • 7 κ.σ. Nutella
  • 1 φλ. Γκοφρέτες της αρεσκείας μας θρυμματισμένες
  • 10 Ferrero Rocher
  • ½ φλ. Φουντούκια ψιλοκομμένα, για την διακόσμηση του κέικ

Εκτέλεση:

Για την βάση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο και να γίνει αφράτο το μείγμα μας.

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.

Με μια σπάτουλα ρίχνουμε σε 3 δόσεις το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας το κάθε φορά πολύ απαλά ώστε να μην χαθεί το αφράτο του μείγματος.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί για κέικ 22 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας, προσεκτικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ ενώνουμε την λιωμένη σοκολάτα, την nutella και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σύνθεση του κέικ:

Ξεφορμάρουμε την ψημένη βάση του κέικ.

Την κόβουμε με ένα μακρύ μαχαίρι οριζόντια, χωρίζοντάς την σε δύο ή τρεις επιφάνειες.

Σπάμε τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια.

Ξεκινάμε και απλώνουμε ομοιόμορφα ένα μέρος του μείγματός μας πάνω στην πρώτη επιφάνεια (βάση) και πριν τοποθετήσουμε την επόμενη επιφάνεια πάνω της, πασπαλίζουμε με μέρος από τις γκοφρέτες.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την επόμενη επιφάνεια.

Με το υπόλοιπο του μείγματος, καλύπτουμε την εξωτερική συνολική επιφάνεια του κέικ και γαρνίρουμε την πλευρική του περιφέρεια με τα αλεσμένα φουντούκια.

Ολοκληρώνουμε την διακόσμηση, κόβοντας στη μέση τα Ferrero Rocher και τοποθετώντας τα περιμετρικά, το ένα δίπλα στο άλλο, στην πάνω επιφάνεια του κέικ.

Τοποθετούμε το κέικ για 1 ώρα στο ψυγείο.

Σερβίρουμε!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 317 times, 1 visits today)
  • Γαλακτομπούρεκο με κορν φλέικς
  • Σούπα γκούλας με λαχανικά
  • Bolognese για χορτοφάγους
  • Cheesecake με ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες
Υλικά