Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Λαγάνα με βρόμη
  • Μπιφτέκια σόγιας

Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

keik-sokolata-bananaΥλικά που θα χρειαστούμε για Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα:

  • 1¼ φλιτζάνια τσαγιού σπορέλαιο
  • 3/4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2½ φλιτζάνια  τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνια  τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 1 βανίλια
  • 1¼ φλιτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλιτζάνια του τσαγιού κακάο άγλυκο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το λάδι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα.

Προσθέτουμε στο μίξερ τα αβγά ένα ένα, τη βανίλια, το γιαούρτι και το αλάτι.  Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, και τις μπανάνες. Μόλις ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Χτυπάμε για λίγο στο μίξερ μέχρι να έχουμε έναν λίγο πηχτό, χυλό.

Βουτυρώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κεικ, την αλευρώνουμε καλά και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Αδειάζουμε τον χυλό μας στη φόρμα.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.

Με ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι τρυπάμε το κεικ μας, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεί και να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε μια βάση.

Για την κρέμα σοκολάτα:

Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο. Προσθέτουμε το αλάτι.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο. Θέλουμε να λιώσουν αλλά όχι να βράσουν. Ρίχνουμε το υγρό στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε την κρέμα σοκολάτα να κρυώσει και να σφίξει.

Αλείφουμε το κέικ μπανάνας με την κρέμα σοκολάτα και βάζουμε αν θέλουμε φέτες μπανάνας.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 335 times, 1 visits today)
  • Κρεατότουρτα με στάκα
  • Νέα έρευνα: Η μεσογειακή διατροφή καταπολεμάει κατάθλιψη και καρδιακή νόσο
  • Φαλάφελ
  • Τα καρύδια μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη
Υλικά