Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Ψαρονέφρι αλα κρεμ
  • Πως βάφουμε τα πασχαλινά αβγά

Κατσίκι γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Κατσίκι γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

katsiki-gemisto-sto-fourno-me-patatesΥλικά που θα χρειαστούμε για Κατσίκι γεμιστό στο φούρνο με πατάτες:

  • 1 κατσίκι γύρω στα 5-6 κιλά
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • τα εντόσθια του κατσικιού
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής:

Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια. Έπειτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε και τα ροδίζουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια, μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 4 λεπτά.

Πλένουμε καλά το ρύζι, μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο στο τηγάνι με τα εντόσθια. Προσθέτουμε τον πελτέ και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά τη γέμιση, μέχρι να “πιει” όλα της τα υγρά.

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και και την αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε το κατσικάκι και το αλείφουμε με χυμό από λεμόνι.

Το αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω.

Ανακατεύουμε τα χτυπημένα αβγά με τη γέμιση και γεμίζουμε με αυτή το κατσικάκι. Το ράβουμε σφιχτά με σπάγκο, για να μη μας ανοίξει κατά το ψήσιμο.

Αλείφουμε το κατσικάκι με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μια γάστρα ή ταψί.

Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 3 ώρες στους 200 βαθμούς.

Στις 2,5 ώρες ψησίματος ρίχνουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Προς το τέλος ξεσκεπάζουμε για να ροδίσει.

Το Κατσίκι γεμιστό στο φούρνο με πατάτες είναι έτοιμο για βρώση και απόλαυση!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 253 times, 1 visits today)
  • Κουνουπίδι καπαμά
  • Τα πολλαπλά οφέλη του λιναρόσπορου
  • Κουλουράκια Σμυρναίικα
  • Πέννες με λουκάνικο και πιπεριές στο φούρνο
Υλικά