Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Νηστίσιμα πουγκάκια μήλου
  • Τροφές που βοηθούν στη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Καρυδόπιτα με κρέμα και σοκολατένιο γλάσο

Καρυδόπιτα με κρέμα και σοκολατένιο γλάσο

Υλικά που θα χρειαστούμε για Καρυδόπιτα με κρέμα και σοκολατένιο γλάσο

Για την καρυδόπιτα

  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλο τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Για την κρέμα

  • 2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου(όχι στιγμής)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 200γραμμάρια κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 200γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 30-50γραμμάρια μέλι
  • Λίγο κονιάκ(προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό,την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά,την κανέλα,το γαρύφαλο,το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα
Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μεχρι να ομογενοποιηθούν
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι(33χ28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου(βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα,το οποιο πρέπει να βγει στεγνό)
Προσεκτικά και με μια κουτάλα(όχι απότομα και όλο μαζί)ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια
Σε ενα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα,το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω απο την καρυδόπιτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ενα ομογενοποιημένο μέιγμα
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό

Η βάση είναι από την κλασσική συνταγή για καρυδόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 579 times, 1 visits today)
  • Κυπριακή Πίτα
  • Εύκολη σαλάτα iceberg
  • Κρέμα Καραμελέ
  • Χταπόδι κρασάτο: Ο καλύτερος μεζές με 3 μόνο υλικά!
Υλικά