Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Μπράουνις με καραμέλα
  • Ζύμη για πεϊνιρλί

Κανταΐφι

Κανταΐφι

Greek angel's hair pastriesΥλικά που θα χρειαστούμε για Κανταΐφι

  • 1 κιλό κανταΐφι
  • 1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια της σούπας φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι της σούπας κανέλα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
  • 125 γραμμάρια μαργαρίνη

Για το σιρόπι:

  • 7 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 7 κούπες νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 βανίλιες
  • 1 χοντρή φέτα λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς.

Με τα χέρια μας ανοίγουμε το κανταΐφι. Το έχουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για να μην μας ξεραθεί.

Παίρνουμε μια μεγάλη χούφτα κανταΐφι και το απλώνουμε σε μια χοντρή λωρίδα, βάζουμε στην άκρη της 1 κουταλιά της σούπας απ’το μείγμα με τα καρύδια. Τυλίγουμε σφιχτά το κανταΐφι σαν ρολό και το βάζουμε στο βουτυρωμένο μας ταψί.  Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα  κανταΐφια μας.

Σε ένα κατσαρολάκι ή σε μπρίκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και το βούτυρο για να κάψει.

Ρίχνουμε 1 κουτάλι της σούπας σε κάθε κανταΐφι . Αν περισσέψει το μοιράζουμε σε όλα τα κανταΐφια.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 7 λεπτά. Το βγάζουμε απ’τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει [να είναι χλιαρό]

Μόλις ροδίσει το κανταΐφι το βγάζουμε απ’το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Ύστερα ρίχνουμε το μισό σιρόπι και μετά από 20 λεπτά ρίχνουμε και το υπόλοιπο.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Διατηρούμε το κανταΐφι εκτός ψυγείου.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 155 times, 1 visits today)
  • Πανεύκολη τυρόπιτα με 5 υλικά
  • Νέα έρευνα: Η μεσογειακή διατροφή καταπολεμάει κατάθλιψη και καρδιακή νόσο
  • Μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαρούλι
  • Σαλάτα με σπανάκι, φράουλες και φέτα
Υλικά