Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Χοιρινό κότσι με πουρέ πατάτας
  • Πουτίγκα ρυζιού από Αγγλία [ρυζόκρεμα]

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

kanelonia-me-kima-kai-besamelΥλικά που θα χρειαστούμε για Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ:

  •  1 πακέτο κανελόνια 250 γραμμάρια
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Για τη μπεσαμέλ:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.

Εκτέλεση συνταγής:

Σοτάρουμε σε 3 κουταλιές της σούπας λάδι το κρεμμύδι με τον κιμά.

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο, τη κανέλα και 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ντομάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για μισή ώρα μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να στεγνώσει ο κιμάς.

Μόλις κρυώσει ελαφρώς βάζουμε τον κιμά σε ένα τρυπητό, τα υγρά που θα βγάλει τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με την ντομάτα, τη ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, αλατοπίπερο και λίγο νερό. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά. Στο κιμά βάζουμε το μισό φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τη φρυγανιά και τα δύο χτυπημένα αβγά.

Για τη μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε πρώτα το μισό χλιαρό γάλα και σιγά σιγά το υπόλοιπο. Προσθέτουμε ένα αβγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε μισό φλιτζάνι κεφαλοτύρι.

Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές από τη μπεσαμέλ μας στο πυρέξ και απλώνουμε.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα χωρίς κενά.

Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη σάλτσα ντομάτας και έπειτα με τη μπεσαμέλ.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα.

Τα Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ είναι έτοιμα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 333 times, 1 visits today)
  • Πανακότα σοκολάτας με παγωτό
  • Φασόλια με λάχανο τουρσί
  • Τυρόπιτα με σιμιγδάλι
  • Ντιπ πατάτας από Ισπανία
Υλικά