Καλώς ήρθατε

.....Το ταξίδι γεύσεων ξεκινά.....

Στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο:
[email protected]
ή στη σελίδα μας στο Facebook:
facebook.com/sintagesmagirikis

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις συνταγές μας στο email σας!

  • Light μακαρονάδα με τόνο
  • Σπιτικά σοκολατένια κεράσματα με 4 υλικά

Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα

Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα

Η καρμπονάρα είναι ένα κατ’ εξοχήν ιταλικό πιάτο ιδιαίτερα αγαπητό στην χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλασική ιταλική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, όπως συμβαίνει στην “ελληνική” της εκδοχή. Εμείς βρήκαμε την αυθεντική ιταλική συνταγή και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

italiki-karbonaraΥλικά που θα χρειαστούμε Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα:

Για 4 άτομα

  • 300 γρ  σπαγγέτι
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 ολόκληρα αβγά
  • Μισό πακέτο μπέικον κομμένο σε ψιλά καρέ
  • Μισό πακέτο παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τους κρόκους μαζί με τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να σπάσουν. Ρίχνουμε αλάτι, αρκετό πιπέρι και την παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά όλα μαζί.

Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.

Βάζουμε το μπέικον στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε για 8 λεπτά ώστε να γίνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στο μπολ με τα αβγά. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενωθεί η σάλτσα με τα μακαρόνια και να λιώσει η παρμεζάνα.

Ποτέ δεν σπάμε στα δύο τα spaghetti! Οι Ιταλοί τα κρατούν ενωμένα πάνω από την κατσαρόλα, κάθετα, και τα ρίχνουν απ’ ευθείας στο νερό.

 

Το μείγμα αυγού το προσθέτουμε εκτός δυνατής φωτιάς, και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό, για να μην παραψηθεί το αυγό και καταλήξουμε με μακαρονάδα και ομελέτα!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
(Visited 160 times, 1 visits today)
  • Ζύμη για τραγανά πιτάκια κουρού
  • Μικρά μυστικά για τις πιπεριές
  • Εκμέκ Κανταΐφι πανεύκολο και γρήγορο
  • Κυπριακή φασολάδα με σέλερι
Υλικά